uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartverzekering

Bekijk & vergelijk de verschillende uitvaartverzekeringen.
Laat je nabestaanden niet met onverwachte kosten achter.

Een uitvaart is over het algemeen niet goedkoop. Vaak moeten deze kosten door de nabestaanden betaald worden. Om je nabestaanden niet voor deze kosten op te laten draaien kan het verstandig zijn een uitvaartverzekering af te sluiten. De kosten voor je begrafenis of crematie worden dan gedekt, of de verzekering betaald uit door middel van het bieden van bepaalde diensten.
 

Uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering kan door iedereen worden afgesloten. Van jong tot oud. De verzekering kan simpel zijn of juist erg uitgebreid. Dit ligt maar net aan de wensen van de verzekerde.

 

Een uitvaartverzekering voor senioren

Uiteraard kunnen ook senioren een uitvaartverzekering afsluiten. Wanneer er in de voorgaande jaren geen verzekering is afgesloten, moet je echter wel rekening houden met een verhoogde premie. De kans op overlijden is immers ook vele malen groter. De verzekeraar zal je hoogstwaarschijnlijk enkele vragen stellen over je gezondheid. Hoe gezonder je bent hoe lager de premie.
Veel verzekeringsmaatschappijen zullen je na je 70ste levensjaar niet meer willen verzekeren. Dit omdat het risico op overlijden simpelweg te groot is. Wil je er toch zeker van zijn dat de kosten voor je uitvaart gedekt zijn? Dan kan je een uitvaartdeposito afsluiten. Je stort elke maand een bepaald bedrag op deze deposito waar je vervolgens een rente over ontvangt. Na het overlijden komt deze rekening vrij, en kunnen zo de kosten voor je uitvaart betaald worden.

 

Uitvaartverzekering jongeren

Je bent nog jong en gaat er uiteraard niet van uit dat je binnenkort komt te overlijden. Waarom zou je dan een uitvaartverzekering nodig hebben? Het afsluiten van een verzekering op jonge leeftijd is verstandig omdat de maandelijkse premie dan erg laag ligt. Voor een paar euro in de maand kan je jouw uitvaart al verzekeren. Ga je je op latere leeftijd pas bekommeren om de kosten van je begrafenis, dan zal de premie voor de verzekering vele malen hoger zijn omdat het overlijdensrisico hoger is.

 

Wat kost een begrafenis of crematie

Een begrafenis of crematie kost gemiddeld tussen de 7000 en 10.000 euro, afhankelijk van de leeftijd en de persoonlijke wensen van de verzekerde. Om je nabestaanden niet met deze kosten achter te laten is het raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Ben je benieuwd wat jouw uitvaart gaat kosten? Vul dan een korte vragenlijst in op Berekenuitvaartkosten.nl.

 

Welke uitvaartverzekering past bij mij

Om een uitvaartverzekering te vinden die aan jouw wensen voldoet is het raadzaam om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De aangeboden verzekeringen kunnen erg van elkaar verschillen, afhankelijk van jouw wensen.